Salaattikupit paahdetulla kanalla ja kimchillä

- À la Serko Rantanen -

Ainekset 4:lle

  • 300 g paistettua kanan marinoimatonta rintafilettä, sisäfilettä tai paistia
  • ½ kevätsipuli
  • ½ prk Rasilaisen kimchiä
  • 1 tl seesaminsiemeniä
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl limen mehua
  • 2 kpl rapeaa pikkusalaattia (esim. baby gem)

Ohjeet

Leikkaa kypsä, jäähtynyt kananliha pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi ja hienonna kimchi. Sekoita leikattu kana, kevätsipuli, kimchi ja seesaminsiemenet. Mausta ne hunajalla ja limen mehulla. Irrottele salaatista isoimmat lehdet. VINKKI! Pienen salaatinytimen voi leikata ohuiksi siivuiksi ja sekoittaa kanatäytteen mukaan. Pese lehdet kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla tai salaattilingolla.

Asettele lehdet lautaselle ja annostele noin ruokalusikallinen kanatäytettä per lehti. Koristele salaattikupit halutessasi tuoreella korianterilla ja punaisella chilillä.

Tähän reseptiin sopii kimchin sijasta myös Hapiskimchi.

Tämä resepti soveltuu erinomaisesti myös kaikenlaisten illanistujaisten alkupalaksi ja snackiksi, koska se on  helppo tehdä ja kanan voi paistaa halutessaan vaikka päivän etukäteen.

© Copyright - Rasilainen