Sieni-kimchi-pyttipannu

- À la Serko Rantanen -

Ainekset 4:lle

  • 500 g kiinteitä perunoita keitettynä
  • 2 kpl porkkanoita
  • ½ parsakaali
  • 200 g haluamiasi sieniä puhdistettuina (esimerkiksi tatteja tai siitakkeita)
  • 400 g possun palvikylkeä tai -kinkkua
  • 1 kpl vihreä paprika
  • 2 kpl kevätsipulia
  • muutama salvian lehti
  • 2 kpl luomu-kananmunia
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rkl hunajaa
  • öljyä paistamiseen
  • 1 prk Rasilaisen kimchiä (tai 1/2 rs Hapiskimchiä)

Ohjeet

Kuutioi peruna ja kuori ja leikkaa porkkana samankokoisiksi paloiksi kuin peruna. Leikkaa myös possunkylki kuutioiksi, mutta pienemmiksi kuin peruna ja porkkana. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kevätsipuli noin 1 cm pituisiksi paloiksi. Irrottele parsakaalista nuput.

Kuumenna öljy laakeassa kasarissa tai paistinpannussa ja lisää siihen sienet. Voit lisätä pannulle myös 1 rkl voita, jos haluat sieniin enemmän pehmeää paahtunutta makua. Kun sienet ovat paahtuneet, lisää perunat, porkkanat, parsakaalin nuput, paprika ja kevätsipulit pannulle. Paista kasviksia noin 15-20 minuuttia välillä sekoittaen kunnes ne ovat kauniin paistuneita.

Possukuutiot kannattaa paistaa eri pannulla rapeiksi. Ne voi paahtaa myös uunissa 200 asteessa. Lisää ne sen jälkeen kasvisten joukkoon. Riko pannulle myös kananmunat ja paista ne joukkoon sekoittaen.

Hienonna salvia ja lisää se pannulle. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja hunajalla. Tarjoile pyttipannu kimchin kera.

Pyttipannu on helppo ruoka tehdä kaapista löytyvistä ”jämistä”. Voit käyttää kaikkia kasviksia mitä kaapistasi löytyy esim. kukkakaalia, punajuurta, palsternakkaa, porkkanaa, sieniä jne. Uuden twistin makumaailmaan saat lisäämällä kimchiä tai Hapiskimchiä pyttipannureseptiin.

© Copyright - Rasilainen