Pannukakku ja hapankaali-mansikkahilloke

- À la Jouni Toivanen -

Ainekset pellilliseen

Pannukakku

  • 100 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 l täysmaitoa
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ½ rasiaa Rasilaisen perinteistä hapankaalia

Hilloke

  • 1 dl vettä
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 kpl vaniljatanko halkaistuna
  • ½ rasiaa Rasilaisen perinteistä hapankaalia
  • 200 g tuoreita mansikoita

Lisäksi

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl tomusokeria

Ohjeet

Tee ensin hilloke. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää joukkoon pilkotut mansikat. Jäähdytä hilloke ja sekoita lopuksi joukkoon hapankaali.

Laita voi kattilaan ja ruskista sitä kunnes se vaahtoaa. Kaada voi toiseen astiaan jäähtymään. Kaavi kattilasta kaikki ruskistunut hera talteen. Sekoita kulhossa kananmunat ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon puolet maidosta. Lisää joukkoon vehnäjauhot, suola ja ¾ osaa ruskistetusta voista. Säästä loput voiteluun. Lisää loppu maito joukkoon ja sekoita. Anna taikinan turvota 15 minuuttia huoneenlämmössä. Laita sillä aikaa uuni kuumenemaan täysille. Laita uuninpellille leivinpaperi. Lisää hapankaalit taikinaan ja kaada taikina pellille.

Laita pannari uuniin. Paista sitä 1 minuutti täysillä ja laske sitten lämpötila 200 asteeseen. Paista noin 20-25 minuuttia riippuen pellin koosta eli toisin sanoen pannukakun paksuudesta. Voitele pannari ruskistetulla voilla ja tarjoa se hapankaali-mansikkahillokkeen ja kermavaahdon kera.

© Copyright - Rasilainen