Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla rasvassa. Lisää tomaattimurska sekä 1 dl vettä jauhelihan joukkoon. Lisää liemikuutiot, sokeri ja pippuri. Anna kiehua alhaisella lämmöllä muutama minuutti.
Syksyinen hirvenliha-hapankaalilasagne
Ainekset
- Lasagnelevyjä n. 9 kpl
Jauhelihakastike
- 300 g hirvenjauhelihaa
- 200 g naudanpaistijauhelihaa
- 300 g sipulia
- 2 tlk tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 2 kpl lihaliemikuutioita
- 1 rkl sokeria
- ripaus valkopippuria
Juusto-hapankaalikastike
- 3 rkl juoksevaa rasvaa
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 6 dl maitoa
- 150 g juustoraastetta
- 300 g Rasilaisen hapankaalia
- ½ tl suolaa
- ripaus valkopippuria
Lisäksi
- Vuoan voiteluun öljyä/rasvaa
- Pinnalle voi halutessaan lisätä juustoraastetta.
Ohjeet
Jauhelihakastike
Juusto-hapankaalikastike
Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste sekä hapankaali. Mausta kastike.
Lasagnen valmistus
Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta ja sitten juusto/hapankaalikastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Laita päälle taas jauhelihakastiketta ja juusto/hapankaalikastiketta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan. Painele lopuksi lasagnea kevyesti, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Ripota päälle halutessasi juustoraastetta.
Kypsennä 175 asteessa noin 1 tunti. Anna vetäytyä 15-‐20minuuttia ennen tarjoilua ja nauti!
Vinkki: Jos haluat päästä helpommalla voit ostaa valmiit lasagne ainekset ja lisätä kastikkeen joukkoon vain jauhelihan, hirvenlihan sekä hapankaalin!
Resepti: Tiina Manninen