Toast skagen ja Porkkana-fenkolipikkeliä

- À la Jouni Toivanen -

Ainekset

Majoneesi

  • 1 kananmuna
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 tl Srirachaa
  • 2,5 dl auringonkukkaöljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 1 kpl punasipulia
  • 400 g katkarapuja valutettuna
  • ½ pnt tilliä
  • 4-8 kpl vaaleaa paahtoleipää
  • 50 g voita
  • 100 g siian mätiä
  • Rasilaisen Porkkana-fenkolipikkeliä

Ohjeet

Tee ensin majoneesi. Sekoita sauvasekoittimella korkeassa astiassa kananmuna, suola, etikka, Sriracha chilikastike ja Dijon-sinappi. Lisää joukkoon öljyä aluksi tipoittain ja sitten vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.

Kuori ja leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi terävällä veitsellä. Huuhtele sipulikuutiot kylmällä vedellä ja kuivaa ne talouspaperin päällä. Hienonna tilli. Sekoita katkaravut, punasipuli ja tilli majoneesin joukkoon. Anna maustua hetken ajan.

Ruskista voi pannussa ja paahda leivät. Voitele leivät ruskistetulla voilla ja nostele katkarapumajoneesia leiville. Koristele leivät siian mädillä ja Porkkana-fenkolipikkelillä.

© Copyright - Rasilainen