Uunibataatit ja hapankaali-fetatäyte

- À la Satokausikalenteri -

Ainekset neljälle

  • 4 pientä bataattia

Täyte

  • puolikas rasia Rasilaisen Karpalo-omenahapankaalia 300 g
  • 100 g fetaa
  • 1 punainen omena
  • 100 g vihreitä papuja
  • 100 g lehtikaalia
  • 1 punasipuli
  • 50 g kuivattuja karpaloita
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä

Ohjeet

Valmistusaika: 45 min

Lämmitä uuni 225 asteeseen

Pese bataatit huolellisesti ja töki niihin reikiä haarukalla. Laita bataatit uunipellille ja paista uunissa noin 30–45 minuuttia, riippuen bataattien koosta.

Valmista täyte. Pese ja revi lehtikaali pieneksi, poista myös lehtiruodit. Leikkaa vihreistä pavuista kannat ja laita sivuun odottamaan.

Kuori ja leikkaa punasipuli puolikuun muotoisiksi ohuiksi siivuiksi. Lisää öljyä pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää vihreät pavut ja paista pannulla 5–7 minuuttia. Lisää lehtikaali ja jatka paistamista noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä hetki kulhossa.

Pese omena huolellisesti, poista siemenkota ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Lisää salaattiin. Purista päälle sitruunamehua, jotta omenat eivät tummu. Murusta joukkoon feta ja lisää kuivatut karpalot. Purista Rasilaisen Karpalo-omenahapankaalista ylimääräinen neste ja lisää salaattiin.

Sekoita ja mausta vielä tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile bataattien kera.

© Copyright - Rasilainen