Grillatut kebabvartaat & hapankaalijogurttilisuke

- À la Meri-Tuuli Väntsi -

Ainekset 6:lle

  • 800 g karitsan jauhelihaa
  • 2 valkosipulin kynttä raastettuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl neilikkaa
  • ½ tl kardemummarouhetta
  • 2 tl kurkumaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1½ tl suolaa

Jogurttilisuke

  • 300 g turkkilaista jogurttia
  • 200 g Rasilaisen kurkuma-inkiväärihapankaalia (tai valkosipulihapankaalia tai perinteistä hapankaalia)
  • 2 tl juustokuminan siemeniä
  • oliiveja
  • pepperonichilejä
  • tuoretta minttua
  • lehtipersiljaa

Lisäksi grilliin esim.

  • Grillipaprikoita ja kevätsipulia

Ohjeet

Laita karitsan jauheliha kulhoon ja raasta päälle valkosipulinkynnet. Lisää tomaattipyre ja kuivat mausteet ja sekoita hyvin. Laita kylmään marinoitumaan vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.

Tee jogurttilisuke sekoittamalla keskenään jogurtti ja kurkuma-inkiväärihapankaali. Paahda juustokuminan siemeniä pannulla minuutin ajan tai kunnes ne alkavat tuoksumaan. Lisää ne seokseen. Laita lisuke kylmään.

Muotoile jauhelihasta lituskaisia kebakkoja varrastikkuihin. Valmistele grilli. Grillaa vartaita hiilloksen yläpuolella tai uunissa grillivastusten alla noin 10 minuuttia.

Tarjoa vartaat hapankaalijogurtin kera ja kata sivuun grillattuja kasviksia, oliiveja, pepperonichilejä ja tuoreita yrttejä.

 

© Copyright - Rasilainen