Paahteinen korealainen Hapiskimchillä maustettu kanakeitto

- À la Serko Rantanen -

Ainekset

  • 1 rs Rasilaisen Hapiskimchiä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 l kasvislientä
  • 1 sipuli
  • 1 solo valkosipuli
  • 3 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 vihreä paprika
  • 1 paksoi
  • 1 rkl Gochujang chilitahnaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl hunajaa
  • 800 g kanan luutonta koipireisilihaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 pnt kevätsipulia
  • 1 pkt paksua nuudelia (esim. Udon)
  • 1 pnt korianteria

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja leikkaa porkkana n. 1 cm paloiksi. Halkaise kesäkurpitsa, valele se kevyesti oliiviöljyllä ja grillaa. Jäähdytä huoneenlämpöön ja leikkaa paloiksi. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa paloiksi (voit myös grillata tämän isona palana ja leikata pienemmäksi vasta sen jälkeen).

Halkaise paksoi ja poista kanta, leikkaa se pitkittäin isoiksi suikaleiksi. Pyörittele kanat oliiviöljyssä ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.

Kuumenna öljyä isossa kattilassa tai kasarissa. Kuullota sipulit ja tomaattipyre. Lisää porkkanat ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää kasvisliemi chilitahna, seesamiöljy sekä soijakastike. Sekoita ja anna hautua miedolla lämmöllä. Tässä välissä grillaa kesäkurpitsa, paprikat ja kana. Anna vähän jäähtyä ja leikkaa ne.

Hienonna kevätsipuli ja korianteri. Lisää kattilaan kaikki muut ainekset paitsi riisinuudelit ja korianteri. Hauduta hetki ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa. Lisää lopuksi kanat ja korianteri keittoon.

© Copyright - Rasilainen