Uunikirjolohi hapankaalilla

Ainekset neljälle

  • 2 rkl öljyä
  • 400 g lohta tai kirjolohifileetä
  • 120 g purjoa
  • 200 g Rasilaisen purjohapankaalia hyvin valutettuna
  • 1 tl yrttisuolaa
  • ½ tl valkopippurijauhetta
  • 3 rkl sinappia
  • 120g sulatejuustoa, esim. Koskenlaskija
  • 2 dl ruokakermaa

Ohjeet

Paista lohta sen verran, että saat nahan rullattua pois. Tai leikkaa veitsellä nahka irti. Nosta nahaton filee uunivuokaan. Ripottele pintaan yrttisuola. Paista pannulla viipaloitu purjo ja hyvin valutettu hapankaali.

Sulata kattilassa kermaan sulatejuustopalat ja lisää sinappi sekä valkopippurijauhe. Kaada seos kalan päälle ja paista uunissa noin 40 minuuttia 180 asteessa.

Ripottele rucolan lehtiä päälle juuri ennen tarjoilua.

© Copyright - Rasilainen