Vietnamilaiset kesärullat hapankaalilla ja kotitekoinen chilikastike

- À la Satokausikalenteri -

Ainekset

Chilikastike

  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • 2 chiliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ripaus suolaa
  • loraus öljyä

Rullat

  • 2 porkkanaa
  • 2 avokadoa
  • pieni pala punakaalia
  • puolikas rasia Rasilaisen perinteistä hapankaalia 400 g
  • pinaattia
  • 1 pkt (12 kpl) riisipaperia
  • Lisäksi: iso lautasellinen lämmintä vettä

Ohjeet

12 rullaa, valmistusaika 60 min

Valmista makea chilikastike. Hienonna chilit ja valkosipulit, poista halutessasi siemenet chilistä. Lorauta hieman öljyä kattilaan, lisää chilit ja valkosipulit, kuullota hetki. Lisää sokeri, etikka sekä suola ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Siirrä sivuun jäähtymään.

Kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi. Siivuta punakaali sekä avokadot.

Upota riisipaperi kerrallaan lämpimään veteen. Asettele avokadosiivut limittäin ja niiden päälle muut kasvikset ja hapankaali. Älä lisää liikaa täytettä, jotta saat käärittyä rullat tiukaksi paketiksi. Käännä riisipaperin alareuna täytteiden päälle, käännä sivut kohti keskustaa ja pyöräytä rullaksi.

Tarjoile rullat chilikastikkeen kanssa. Voit halutessasi leikata rullat kahtia, jotta värikkäät täytteet näkyvät.

Halutessasi voit myös lisätä rulliin esimerkiksi tofua tai katkarapuja.

© Copyright - Rasilainen