Valmista ensin hapankaali. Keitä kattilassa siideriä tähtianiksen kera hetki. Lisää joukkoon valutettu hapankaali ja creme fraiche. Mausta suolalla ja pippurilla.
Artesaanimakkaraa, omenaa ja hapankaalia
- À la Jouni Toivanen -
Ainekset 4-6:lle
Hapankaali
- 400 g hapankaalia
- 2 dl hyvää omenasiideriä
- 1 kpl tähtianis
- 150 g creme fraichea
- suolaa ja pippuria
Makkara
- 600 g laadukasta makkaraa
- 2 kpl omenoita
- 2 rkl voita
- suolaa ja pippuria
Lisäksi
- Sinihomejuustoa ja lehtipersiljaa
Ohjeet
Hapankaali
Makkara
Pese ja halkaise omenat ja poista siemenkota omenaporalla. Paista tai grillaa makkarat. Paista samaan aikaan omenat voissa. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Tarjoa makkarat ja paistetut omenat hapankaalin kera. Murusta pinnalle sinihomejuustoa ja revi lehtipersiljaa päälle.