Artesaanimakkaraa, omenaa ja hapankaalia

- À la Jouni Toivanen -

Ainekset 4-6:lle

Hapankaali

  • 400 g hapankaalia
  • 2 dl hyvää omenasiideriä
  • 1 kpl tähtianis
  • 150 g creme fraichea
  • suolaa ja pippuria

Makkara

  • 600 g laadukasta makkaraa
  • 2 kpl omenoita
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja pippuria

Lisäksi

  • Sinihomejuustoa ja lehtipersiljaa

Ohjeet

Hapankaali

Valmista ensin hapankaali. Keitä kattilassa siideriä tähtianiksen kera hetki. Lisää joukkoon valutettu hapankaali ja creme fraiche. Mausta suolalla ja pippurilla.

Makkara

Pese ja halkaise omenat ja poista siemenkota omenaporalla. Paista tai grillaa makkarat. Paista samaan aikaan omenat voissa. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Tarjoa makkarat ja paistetut omenat hapankaalin kera. Murusta pinnalle sinihomejuustoa ja revi lehtipersiljaa päälle.

© Copyright - Rasilainen