Lehtikaali-karpalo-omenahapankaalisalaatti

- À la Serko Rantanen -

Ainekset 4:lle

  • 200 g porkkanaa
  • 200 g varsiparsakaalia
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 rs retiisiä
  • 400 g lehtikaalia
  • 100 g sokerihernettä
  • oliiviöljyä
  • 1 rkl vihreää currytahnaa
  • 1 rs Rasilaisen karpalo-omenahapankaalia
  • ½ punainen chili ohuina renkaina
  • 2 dl saksanpähkinöitä

Sitruunajogurtti:

  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • ½ sitruunan mehu ja kuori raastettuna
  • suolaa

Ohjeet

Poista lehtikaalista varsi ja leikkaa ne vähän pienemmiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pitkiksi suikaleiksi. Leikkaa kukkakaali nupuiksi ja retiisit neljään osaan lohkoiksi sekä sokeriherneet 4 osaan. Kuumenna öljy laakeassa pannussa ja aloita porkkanan ja varsiparsakaalin kevyellä paistamisella noin 5 minuutin ajan. Lisää pannulle kukkakaalit ja retiisit. Jatka paistamista noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi lehtikaalit, sokeriherneet sekä currytahna. Sekoita ja paista vielä kevyesti. Kun vihannekset ovat lähes kypsiä, ota pannu sivuun liedeltä. Anna jäähtyä hetki.

Sekoita salaatin joukkoon karpalo-omenahapankaali, chilit sekä saksanpähkinät. Tarjoile sitruunajogurtin kanssa.

© Copyright - Rasilainen