Kimchi-possu dumplingit

- À la Serko Rantanen -

Ainekset 4:lle

  • 200 g possun jauhelihaa (Jos on jäänyt ylikypsää lihaa esimerkiksi edelliseltä päivältä, sen voi sekoittaa massaan mukaan)
  • 1 kevätsipuli
  • ½ prk Rasilaisen kimchiä tai Hapiskimchiä
  • 3 rkl Hoisin-kastiketta
  • 1 tl suolaa
  • 1 pkt Wonton-taikinaa (Löytyy useimpien kauppojen pakastealtaasta. Säilyy kotona jääkaapissa noin viikon.)

Koristeluun

  • 1 punainen chili
  • muutama korianterin oksa
  • seesaminsiemeniä

Seesamisoija

  • ½ dl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl hunajaa

Ohjeet

Tässä reseptissä tärkeintä on tuoreus ja hauskanpito.

Dumplingeja ei voi tehdä ennakkoon, sillä taikina vettyy helposti jääkaapissa. Tarjoile ne siis miltei heti höyrytyksen jälkeen. Bambukori on todella hyvä höyrytysastia ja toimii äärimmäisen hyvin myös tarjoiluastiana.

Hienonna kevätsipuli ja kimchi kevyesti veitsellä. Sekoita kulhossa possun jauhelihan kanssa. Mausta Hoisin-kastikkeella ja suolalla.

Levitä Wonton-taikinalevyt (noin 25 kpl) pöydälle tai leikkuulaudalle. Laita reilu teelusikallinen possutäytettä taikinan päälle. Levitä kevyesti sormella kylmää vettä taikinan reunoihin. Purista dumplingin vastakkaiset reunat yhteen, nipistä ne kiinni ja rypytä reuna. Täytä loput samalla tavalla.

Kuumenna vesi höyrykattilassa, tai jos omistat dumplingien höyryttämiseen tarkoitetun bambukorin, niin höyrytä nyyttejä noin 5-6 minuuttia. Käytä aina joko leivinpaperia tai bambukoreihin tarkoitettua reikäpaperia kattilan tai korin pohjalla, etteivät dumplingit tartu kiinni pohjaan.

Koristele annos leikatulla chilillä, korianterin lehdillä ja seesaminsiemenillä. Tarjoile ruoka seesamisoijan kanssa.

© Copyright - Rasilainen