Hehkeä dippitarjotin kahdella hurmaavalla hapankaalidipillä

- À la Meri-Tuuli Väntsi -

Ainekset 8:lle

Lämmin juustoinen hapankaalidippi

  • 200 g Rasilaisen hapankaalia + rasian liemi
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g raastettua cheddarjuustoa
  • 1 pss (70g) parmesanraastetta
  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 1 jalopeno tai lusikallinen säilykejalopenoja
  • 1 valkosipulin kynsi

Vihreä hapankaalidippi

  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 200 g Rasilaisen hapankaalia
  • 40 g kapriksia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • n. 2 dl kylmää vettä
  • n. 1 rkl hunajaa tai siirappia
  • suolaa

Ohjeet

Lämmin juustoinen hapankaalidippi

Laita hapankaali ja maustamaton tuorejuusto kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää cheddarraaste, parmesanraaste, majoneesi ja paprikajauhe. Sekoita.

Hienonna kevätsipuli ja jalopeno, lisää ne dippiin ja raasta mukaan myös valkosipulin kynsi. Sekoita dippi ja laita se uuninkestävään vuokaan. Levitä dipin pinta lusikalla tasaiseksi.

Laita juustoinen hapankaalidippi 180-asteiseen uuniin puoli tuntia ennen tarjoilua ja paista sitä 20 minuuttia. Nosta sitten lämpöä 220 asteeseen ja paahda dippiä vielä, kunnes pinta ruskistuu kauniisti. Tarjoa se lämpimänä dipattavien herkkujen kera.

Vihreä hapankaalidippi

Laita cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen muutama tunti ennen dipin valmistamista.

Nypi persiljan lehdet ruukusta ja hienonna ne sekä korianteri varsineen. Hienonna myös valkosipuli.

Valuta liotetut cashewpähkinät vedestä ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää yrtit, hapankaali, valkosipuli, kaprikset, oliiviöljy ja sitruunan mehu tehosekoittimeen. Soseuta sileäksi ja lisää vettä, kunnes koostumus on sopivan dipattava.

Lisää makeutta ja suolaa oman maun mukaan ja laita dippi tarjoilukulhoon. Anna sen vetäytyä kylmässä tarjoiluun saakka.

Laudan kokoaminen

Kokoa herkkulautanen pilkkomalla haluamiasi vihanneksia ja hedelmiä tikuiksi ja lohkoiksi. Voit tehdä tämän valmiiksi jo etukäteen ja säilyttää kasviksia kylmässä erillisisssä rasioissa.

Juuri ennen vieraiden tuloa laita kylmä dippi ja kuumaa dippiä vastaavan kokoinen kulho laudalle tai tarjottimelle. Sommittele niiden ympärille valitsemiasi vihanneksia, hedelmiä, pähkinöitä ja keksejä ja/tai leipää. Kun juustoinen dippi on valmista, vaihda se tyhjän kulhon tilalle ja nosta värikäs dippitarjotin esille nautittavaksi.

© Copyright - Rasilainen