Kaalilaatikko hapankaalista

Ainekset kuudelle

  • 1 dl puuroriisiä
  • ½ dl öljyä
  • 1 dl vettä
  • 8 dl maitoa
  • 250 g Rasilaisen hapankaalia
  • 80 g sipulia pilkottuna
  • 300 g jauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl siirappia
  • 2 tl meiramia
  • ½ tl valkopippuria
  • ½ tl suolaa

Ohjeet

Kiehauta vesi ja öljy, lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää riisit ja hauduta noin 30 minuuttia. Riisin hautuessa ruskista jauheliha pannulla. Jauhelihan jälkeen ruskista hapankaalisipuliseos.

Sekoita ainekset keskenään kulhossa, lisää munat, riisi ja mausta seos. Kaada sekoitettu massa voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Tarjoile lisänä esimerkiksi. Tarjoile lisänä esimerkiksi puolukkasurvosta tai etikkapunajuuria.

© Copyright - Rasilainen