Fermentoitu hummus

- À la Tara Junker & Anna Sarmanto -
Syö Hyvä Mieli -kirja

Ainekset 4:lle

  • 2 tlk (à 380 g) kikherneitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tahinia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1⁄2 dl sitruunan mehua
  • ripaus cayennepippuria
  • (vettä)
  • 1⁄2 dl hapankaalinestettä

Ohjeet

Hummuksesta löytyy monta eri variaatiota ja valmistaessamme arkista leivänpäällistä seuraamme harvoin reseptiä. Uusin lempparimme on tällä hetkellä hapatettu hummus. Voit hyödyntää hapankaalinestettä myös kaupan valmisteesta, kunhan se on hankittu kylmätiskiltä. Hapankaalinestettä lisätään hummukseen fermentoitumisen käynnistämiseksi. Hummusta voi käyttää lisukkeena, mutta kokeile myös tarjoilla erilaisia kasviksia hummuksen päällä ja nauttia sitä ateriana.

1. Valuta kikherneet ja ota säilöntäliemi talteen. Pilko kuorittu valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset paitsi hapankaalimehu monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa kikhernepurkin lientä (tai vettä), jos massa vaikuttaa kuivalta.

2. Kun hummus on sileää, sekoita hapankaalimehu tahnaan.

3. Laita hummus puhtaaseen lasipurkkiin ja fermentoi 2–3 päivää huoneenlämmössä, ennen kuin siirrät tölkin jääkaappin.

Lue lisää Syö hyvä mieli -kirjasta »

© Copyright - Rasilainen