Hapankaaligraavattua lohta ja tilliperunasalaattia

- À la Jouni Toivanen -

Ainekset

  • 10-15 kpl kiinteämaltoisia perunoita pestynä esim. Siikli
  • 1 l vettä ja 1 tl suolaa keittämiseen
  • 1 kpl kelta- tai punasipuli hienonnettuna
  • 1 kpl Rasilaisen suolakurkku
  • 35 g (pieni prk) kapriksia
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 400 g hapankaalia valutettuna (säästä liemi)
  • 600 g ruodotonta lohifileetä

Ohjeet

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää joukkoon suola. Lisää kattilaan perunat ja keitä 10-15 minuuttia hymyillen. Kokeile välillä kypsyyttä vaikkapa pienellä veitsellä. Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois ja anna perunoiden jäähtyä.

Leikkaa suolakurkku kuutioiksi. Kuori ja kuutioi perunat. Sekoita kaprikset, perunat, suolakurkku, tilli, oliiviöljy ja valutettu hapankaali.

Kaada hapankaaliliemi astiaan ja laita lohifile nahkapuoli ylöspäin päälle. Laita perunasalaatti ja lohi maustumaan jääkaappiin yön yli.

Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi ja tarjoa perunasalaatin kera.

© Copyright - Rasilainen