Hapankaali-pekoni-rusinaröstit

Ainekset

  • 3 dl Rasilaisen hapankaalia
  • 1-2 perunaa raastettuna
  • 2 munaa
  • 3 rkl rusinoita
  • 1 dl vehnäolutta
  • 1 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • ripaus muskottipähkinää
  • 1 kpl salottisipuli silputtuna silopersiljaa
  • 3 siivua pekonia paahdettuna

Ohjeet

Liota rusinoita vehnäoluessa tunnin verran ja painele niistä sen jälkeen ylimääräinen neste siivilän avulla. Varo runnomasta rusinoita liikaa, jotta ne säilyttäisivät koostumuksensa.

Sekoita hapankaali, perunaraaste, munat, mausteet, kuullotettu sipulisilppu, suola, pippuri, muskottipähkinä ja rusinat taikinaksi

Paista voissa rapsakoita röstejä esim. lettupannulla. Voit myös käyttää munanpaistomuottia apuna muotoilussa, jos paistat röstejä isolla pannulla.

Ripottele pinnalle paahdettua pekonia ja persiljasilppua.

Nauti hyvän tuoremakkaran tai paistettujen maksaviipaleiden kanssa. Lisukkeeksi sopii myös paistetut sipulirenkaat tai kuivattu sipuli. Kyytipojaksi sopii hyvin vaikka Vakka-Suomen Prykmestarin Vehnäolut.

Resepti: Marjo Vähäsarja, ruokaohjekilpailun finalisti 2013

© Copyright - Rasilainen