Smetana-hapankaali-pekonipiiras

- À la Jouni Toivanen -

Ainekset neljälle

  • 1 pkt valmista ruistaikinaa (esim. Myllyn Paras)
  • 300 g Rasilaisen hapankaalia
  • 2 keltasipulia
  • 2 solo-valkosipulia
  • timjamia
  • 200 g miedosti savustettua pekonia
  • hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 1 prk (2 dl) smetanaa
  • 2 dl kermaa
  • 2-3 kananmunaa
  • nokare voita
  • 100 g hyvää juustoraastetta
  • 50 g paahdettua sipulia
  • (ruokajuomaksi hyvää Lager olutta)

Ohjeet

Sulata piirakkapohja ja painele silikonivuokaan (20 cm). Huuhdo nopeasti hapankaali siivilässä. Leikkaa sipuli ja valkosipuli ohuiksi suikaleiksi. Hienonna myös pekoni.

Freesaa pekonia kasarissa sipuleiden kanssa. Lisää hapankaali ja pyöräytä sekaan. Lisää kerma ja loraus vettä. Mausta suolalla, pippurilla, hunajalla ja timjamilla.

Hauduta miedolla lämmöllä ainakin tunti. Lisää tarvittaessa vettä ja kermaa, ettei pääse kuivumaan. Sekoita smetana ja kananmunat keskenään.

Anna hapankaali-pekonin jäähtyä heitä muna-smetana sekaan. Tarkista maku! Levitä seos tasaisesti piirakka pohjan päälle. Levitä juustoraastetta päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 min tai kunnes pohja on kypsä ja piirakan pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä hetki. Lisää paahdettua sipulia piirakan päälle.

Resepti: Markus Heinonen, ruokaohjekilpailun voittaja 2013

© Copyright - Rasilainen