Herkullinen hapankaali-kinkku-savuporopiirakka

Ainekset

Pohja

  • 100 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 2 rkl vettä

Täyte

  • 300 g Rasilaisen hapankaalia
  • 1 sipuli
  • 200 g palvikinkkua
  • 150 g savuporo tuorejuustoa
  • 1 punainen paprika
  • 0,5 dl hienonnettua persiljaa
  • 150 g créme fraichea
  • 150 g juustoraastetta
  • 2 munaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Ohjeet

Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele noin 26 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kuutioi kinkku. Hienonna ja kuullosta sipuli rasvassa. Lisää kinkku ja hapankaali sipulin joukkoon ja kuumenna sekoittaen. Lisää myös savuporo tuorejuusto.

Levitä seos taikinapohjan päälle. Pilko se jälkeen paprika ja hienonna persilja ja sekoita ne loppujen ainesosien kanssa keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Voit koristella jäähtyneen piirakan esimerkiksi persiljalla ja halutessasi tarjota salaattia piirakan kanssa.

Resepti: niiskuneitix

 

Erinomainen piirasresepti, joka sopisi täydellisesti esimerkiksi illanistujaisten tarjottavaksi vaikkapa raikkaan vihersalaatin kera läpi vuoden.”

© Copyright - Rasilainen