Hapankaali-rosolli

- À la Foodbytwins -

Ainekset

  • 2 isoa punajuurta (voit käyttää myös esikeitettyjä)
  • 1 suolakurkku
  • ½ rasiaa Rasilaisen karpalo-omenahapankaalia
  • ripaus granaattiomenan siemeniä

Kastike:

  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus suolaa

Ohjeet

  1. Kuori punajuuret ja leikkaa niistä pieniä kuutioita. Keitä punajuuria kiehuvassa vedessä noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Tee sillä välin kastike. Sekoita pienessä kulhossa omenaviinietikka, sokeri, öljy ja suola.
  3. Leikkaa suolakurkut kuutioiksi ja irrota granaattiomenasta siemenet.
  4. Sekoita jäähtyneiden punajuurien joukkoon kastike. Tämän jälkeen sekoita joukkoon myös karpalo-omenahapankaali ja suolakurkut.
  5. Koristele annos granaattiomenan siemenillä.

Tämä rosolli syntyy makeista punajuurista, suolakurkusta ja Rasilaisen karpalo-omenahapankaalista. Kaiken sitoo yhteen raikas vinegretti. Kermaisuutta kaipaavat voivat sekoittaa rosollin joukkoon hieman ranskankermaa. Tarjoa rosollia kinkun kaverina joulupöydässä.

Voit korvata karpalo-omenahapankaalin myös tavallisella Rasilaisen hapankaalilla.

© Copyright - Rasilainen