Ceviche hapankaalilla ja popcornia

- À la Jouni Toivanen -

Ainekset

  • 400 g vaaleaa suolaisen veden kalaa
  • 200 g hapankaalia
  • 1 kpl punainen chili
  • ½ kpl punasipuli
  • (1 kpl valkosipulinkynsi)
  • 1 ruukku korianteria
  • ½ kpl verigreippi
  • 1 kpl lime
  • 1 kpl sitruuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja ripaus sokeria
  • popcornia

Ohjeet

Leikkaa kalafileet 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Laita kalanpalat kulhoon. Poista chilistä siemenet ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Lisää chili kalojen joukkoon. Hienonna punasipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon. Jos käytät valkosipulia, kuori ja hienonna se ruokaan.

Pese sitrushedelmät ja raasta kerran kunkin hedelmän kuorta kalojen päälle. Kuori hedelmät niin, että hedelmäliha tulee näkyviin. Leikkaa pelkät hedelmälihat irti ja kuutioi ne kalojen joukkoon. Purista lopuista hedelmistä mehut kalojen päälle (ei siemeniä). Mausta suolalla ja sokerilla.

Sekoita kaikki ainekset ja laita marinoitumaan jääkaappiin 10-30 minuutiksi. Hienonna korianteria joukkoon ja sekoita. Pirskota oliiviöljyä päälle tarjoiltaessa ja lisää halutessasi popcornit.

© Copyright - Rasilainen