Hapankaali-sobanuudelit

- À la Jouni Toivanen -

Ainekset

  • 3 rkl auringonkukkaöljyä
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl misotahnaa
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 limen raastettu kuori
  • 1 limen mehu
  • 2 rkl soijaa
  • 400 g hapankaalia
  • 16 kpl kirsikkatomaatteja
  • 200 g siitakesieniä
  • 300 g soba-nuudeleita
  • 4 kpl kevätsipulia
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • tuoretta chiliä ja korianteria

Ohjeet

Kuumenna uuni 120 asteeseen. Sekoita keskenään öljy, riisiviinietikka, misotahna, inkivääri, seesamiöljy, hunaja sekä limen kuori ja -mehu. Mausta seos soijalla. Anna maustua hetki.

Leikkaa siitakkeet ja tomaatit puoliksi ja levitä pellille. Kuivaa 1 tunnin ajan maun voimistamiseksi (ei ole välttämätöntä). Hienonna sillä aikaa kevätsipulit, chili ja korianteri.

Keitä soba-nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta kuiviksi. Sekoita joukkoon kastike, valutettu hapankaali ja seesaminsiemenet. Tarjoa nuudelit siitakkeiden, tomaattien, chilin ja korianterin kera.

© Copyright - Rasilainen