Rasilaisen hapankaalipizzat

- À la Jouni Toivanen -

Ainekset 2:lle

Taikina

  • 2,5 dl pizzajauhoja (esim. Myllyn Paras)
  • n. 1dl kädenlämpöistä vettä
  • 1/5 pkt tuorehiivaa
  • ½ tl suolaa
  • oliiviöljyä voiteluun

Täyte

  • 2 dl tomaattikastiketta (kts. ohje)
  • 1 pkt (yht. 200 g) puhvelinmaitomozzarellaa (*voidaan korvata vegaanisella juustolla)
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 2 rkl hyvää oliiviöljyä
  • ¼ pnt basilikaa
  • 150 g hapankaalia valutettuna
  • 100 g salamia (*vegaanisessa versiossa jätetään pois)
  • mustapippuria myllystä
  • (sormisuolaa maun mukaan)

Tomaattikastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 400 g säilyketomaatteja tai tomaattimurskaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • 3-4 timjaminoksaa
  • 3-4 basilikanoksaa

Ohjeet

Taikina ja täyte

Tee taikina. Laita jauhot yleiskoneen kulhoon. Sekoita vesi ja hiiva keskenään, ja lisää neste jauhojen joukkoon. Pyöritä koukulla 5 minuuttia. Anna levätä 10 minuutista 1 tuntiin. Tee tomaattikastike taikinan levätessä (ks. ohje)

Lisää suola. Pyöritä 5 minuuttia tai kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää tilkka vettä ja sekoita lisää, jos taikina ei ole yhtenäinen.

Jaa taikina 2 osaan. Pyöritä palat palloiksi, mutta älä painele taikinaa liikaa, jotta taikina jää ilmavaksi. Laita pallot voidellulle leivinpaperille; jätä taikinalle tilaa kohota. Voitele tuorekelmu öljyllä, peitä sillä taikinapallot ja anna kohota 2 tuntia.

Laita uuni kuumenemaan täydelle teholle 275-300 asteiseksi. Laita pellit uuniin. Jos sinulla on pizzakivi tai iso metallinen paistolevy, voit käyttää myös niitä.

Jauhota työpöytä ja ota taikinapallo kerrallaan käsittelyyn. Ala pyörittää taikinaa jauhotetulla alustalla sormenpäillä noin 2 cm:n päästä taikinan reunasta. Pyörittele pizzataikinaa välillä kääntäen, kunnes se on halkaisijaltaan noin 25 cm. Nosta taikina varovasti leivinpaperille.

Lusikoi tomaattikastiketta tasaisesti taikinalle.

Revi mozzarella hetkeksi talouspaperin päälle valumaan ja ripottele se sitten pizzan päälle (*voi korvata vegaanisella juustolla). Levitä pizzoille hapankaalia ja halutessasi salamia (*vegaaniversiossa jätä salami pois). Halkaise kirsikkatomaatit ja levitä pizzalle. Pirskota oliiviöljy päälle. Vedä pizza leivinpaperin avulla kuumennetulle pellille ja paista 3-6 minuuttia riippuen uunisi tehosta ja alustasi kuumuudesta.

Lisää valmiin pizzan pinnalle tuoretta basilikaa, mustapippuria myllystä sekä ripaus sormisuolaa.

Tomaattikastike

Kuori valkosipulinkynnet ja kuullota niitä oliiviöljyssä 5 minuuttia.

Lisää kaikki ainekset yrttejä lukuun ottamatta ja hauduta miedolla lämmöllä 1 tunti.

Lisää yrtit joukkoon, sekoita ja jäähdytä. Poista timjaminoksat kastikkeesta, soseuta ja tarkista maku.

Reseptistä tulee kaksi pizzaa. Pizzat voi halutessaan tehdä vegaanisina vaihtamalla mozzarellan vegaaniseen juustoon ja jättämällä salamin pois (*tähdellä merkityt kohdat).

© Copyright - Rasilainen