Helpot Hapis-temakit Kurkuma-inkiväärihapankaalilla

- À la Jouni Toivanen -

Ainesosat 4:lle

Sushiriisi

  • 2 dl sushiriisiä
  • 4 dl vettä
  • 2 rkl Sushi Su -etikkasekoitusta

Lisäksi

  • 4 nori-arkkia
  • 1 dl japanilaista soijakastiketta
  • 1 rkl wasabia
  • 2 rkl garia eli sushi-inkivääriä
  • 4 rkl Kurkuma-inkiväärihapankaalia
  • 200 g graavilohta (halutessasi)
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohjeet

Sushiriisi

Huuhtele riisi kylmällä vedellä ja laita se kannelliseen kattilaan. Mittaa vesi joukkoon ja anna liota 5 minuuttia. Laita kiehumaan täydellä teholla. Kun riisi kiehuu, käännä lämpö pienimmälle teholle. Anna hautua 10 minuuttia. Käännä lämpö pois ja anna hautua vielä 10 minuuttia. Siirrä riisi laakeaan kulhoon ja lisää Sushi Su -etikkasekoitus sekoittaen leikkaavin vedoin. Laita sivuun odottamaan.

Leikkaa nori-arkit kahtia ja lisää yhteen kulmaan sushiriisiä. Kostuta kaksi reunaa niin, että saat liimattua arkin tötteröksi. Lusikoi Kurkuma-inkiväärihapankaali tötteröiden sisään ja rullaa graavilohi rullan päälle. Koristele garilla, wasabilla ja ruohosipulilla. Tarjoa japanilaisen soijakastikkeen kera.

© Copyright - Rasilainen