Hapankaaliquiche

- À la Satokausikalenteri -

Ainesosat 6-8:lle

Piirakkataikina

  • 100 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl täysjyvävehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl kylmää vettä

Täyte

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 240 g savuista raakamakkaraa
  • 1 kotimainen omena
  • tuoretta timjamia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rs Rasilainen Purjohapankaalia tai Rasilaisen Perinteinen hapankaali (400 g)
  • 2 dl ruokakermaa
  • 3 kananmunaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 150 g emmental-raastetta

Valmistusohjeet

Valmista ensin taikina. Kuutioi voi ja anna sen hetki pehmentyä. Lisää kulhoon vehnäjauhot, täysjyvävehnäjauhot ja suola, nypi sekaisin. Lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes saat taikinasta pallon. Kääräise taikina kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi, vähintään puoleksi tunniksi.

Täytettä varten kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko raakamakkarat, kuutioi omena. Hienonna noin ruokalusikallisen verran timjamia.

Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulia miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja makkarat, anna ruskistua. Lisää omenakuutiot ja timjami, paista vielä hetki.

Kauli piirakkataikina ohueksi levyksi ja asettele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä Purjohapankaali vuoan pohjalle ja lisää sen päälle makkaraseos. Sekoita ruokakerma ja munat keskenään, mausta seos ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Levitä juustoraaste pinnalle.

Paista hapankaaliquicheä 180 asteessa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Viimeistele piirakka tuoreella timjamilla.

VINKKI! Tee piirakasta kasvisversio korvaamalla raakamakkara savustetulla tofulla. Murustele tofu ja paista se pannulla sipulien ja omenoiden kanssa.

VINKKI! Voit käyttää quicheen myös kaupan valmista piirakkapohjaa.

© Copyright - Rasilainen