Kibbeh-peltilihapiirakka

- À la Satokausikalenteri -

Ainesosat yhteen pellilliseen

Rahkavoitaikina

  • 4 dl hienoja spelttijauhoja tai vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 250 g voita
  • 200 g maitorahkaa

Täyte

  • 1 dl bulguria
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 250 g juureksia (esim. porkkanaa ja juuripersiljaa)
  • 1 rkl öljyä
  • 400 g karitsan jauhelihaa tai 270 g kasvisjauhista
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl maustepippuria
  • ½ tl kanelia
  • ¼ tl mustapippuria
  • ¼ tl chilijauhetta
  • suolaa
  • 1 rs Rasilainen Kurkuma-inkiväärihapankaalia (300 g)
  • voiteluun 1 kananmuna

Valmistusohjeet

Valmista ensin rahkavoitaikina. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Kuutioi voi ja nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon maitorahka. Muotoile taikina suorakaiteen muotoiseksi, kääräise kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja anna jäähtyä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta juurekset.

Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää jauheliha ja anna ruskistua. Lisää pannulle valkosipulit sekä mausteet, sekoita hyvin jauhelihan joukkoon. Lisää raastetut juurekset ja paista vielä muutama minuutti.

Sekoita jauheliha-juuresseos bulgurin ja Kurkuma-inkiväärihapankaalin kanssa kunnolla sekaisin. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kauli rahkavoitaikina mahdollisimman suureksi levyksi ja siirrä leivinpaperin päälle pellille. Levitä täyteseos taikinan puolikkaalle ja käännä toinen puoli kanneksi. Nipistele reunat kiinni. Jos taikinaa jäi yli levyn muotoiluvaiheessa, voit tehdä lopusta taikinasta koristeita. Pistele taikina haarukalla (tai viillä veitsellä) ja voitele pinta vatkatulla munalla.

Paista kibbeh-peltilihapiirakkaa 200 asteessa puoli tuntia. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.

VINKKI! Voit tehdä piirakan myös kaupan valmiista lehti- tai voitaikinasta.

© Copyright - Rasilainen