Kekripizza

- À la Satokausikalenteri -

Ainesosat 2 isoon pizzaan

Pizzataikina

  • 3 dl vettä
  • 6 dl pizzajauhoja
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl oliiviöljyä

Täyte

  • ½ myskikurpitsa
  • 2 pulleaa valkosipulinkynttä
  • ½ prk kermaviiliä
  • suolaa & mustapippuria
  • 2 dl raastettua pecorino- tai parmesan-juustoa
  • 140 g pekonia
  • Rasilainen Perinteistä hapankaalia
  • tuoretta oreganoa

Valmistusohjeet

Valmista ensin pizzataikina. Mittaa lämmin vesi kulhoon. Sekoita pizzajauhot, kuivahiiva ja suola keskenään ja sekoita se veden joukkoon. Sekoita öljy taikinaan ja vaivaa käsin hetki. Lisää tarvittaessa jauhoja, mutta jätä taikina löysähköksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä tunnin verran.

Kuori myskikurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Laita uuni ja pellit kuumenemaan kiertoilmalle 225 asteeseen. Jaa pizzataikina kahteen osaan ja taputtele jauhotetuin käsin pizzapohjat suoraan leivinpaperin päälle.

Levitä kermaviiliä pizzapohjille ja ripottele päälle valkosipulia, suolaa ja mustapippuria. Jaa juusto pizzoille, sitten myskikurpitsasiivut ja lopuksi pekonisiivut. Siirrä pizzat varovasti kuumille pelleille ja paista noin 10 minuuttia.

© Copyright - Rasilainen