Kimbap

- À la Foodbytwins -

Ainekset

  • 2 dl sushiriisiä
  • 2,5 dl vettä
  • 3-4 noriarkkia

Täyte 1

  • 2-3 rkl Rasilaisen Hapiskimchiä
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1⁄5 kurkku
  • seesaminsiemeniä

Täyte 2:

  • kourallinen pinaattia
  • 1 pieni porkkana
  • 2-3 rkl Rasilaisen Hapiskimchiä
  • seesaminsiemeniä

Ohjeet

Pyöräytä Rasilaisen Hapiskimchistä herkulliset korealaiset sushit eli kimbapit. Kimbabit
kulkevat helposti take away lounaana. Reseptistä saat noin kolme kimbap-rullaa. 

1. Lisää sushiriisi laakeaan kattilaan. Huuhtele riisi kaatamalla kattila täyteen kylmää
vettä ja siivilöi riisit. Voit toistaa tämän pari kertaa.
2. Kaada riisit takaisin kattilaan ja päälle vesi. Säädä liesi keskikovalle lämmölle ja keitä
riisiä noin 10 minuuttia.
3. Sammuta liesi ja anna riisien tekeytyä vielä kannen alla seuraavat 10 minuuttia.
4. Tee sillä välin täytteet.

Täyte 1.
1. Leikkaa sienistä ohuita viipaleita. Pilko viipaleet vielä ohuiksi suikaleiksi.
2. Sekoita sienisuikaleiden joukkoon soijakastike. Paista suikaleita seesamiöljyssä n. 10
minuuttia ja jäähdytä.
3. Leikkaa kurkku ohuiksi tikuiksi.

Täyte 2.
1. Kuori porkkana. Leikkaa porkkanasta ohuita tikkuja.
2. Paista porkkanatikkuja kuumalla pannulla seesamiöljyssä noin 5 minuuttia.
3. Ota porkkanat pannulta ja lisää pannulle toinen tilkka seesamiöljyä sekä pinaatit.

Kimbapin kokoaminen
1. Levitä kerros riisiä jokaiselle noriarkille niin, että toiseen pitkään päähän jää noin 3 cm arkkia paljaaksi. Levitä täytteet riisin päälle. Ripottele seesaminsiemeniä riisin pinnalle.
2. Kääri kimbap rullalle bambumaton avulla. Paina rullaa kevyesti samalla, kun käärit.
Kostuta leväarkin reunat vesitilkalla, jotta ne tarttuvat kiinni.
3. Leikkaa valmiit rullat noin kahden sentin viipaleiksi tai ota mukaan kokonaisena
rullana.

© Copyright - Rasilainen