Mansikkainen hapankaali-perunasalaatti

- À la Meri-Tuuli Väntsi -

Ainekset 4:lle

  • 4 cm pala saaristolaislimppua (tai 4 viipaletta)
  • 2 tl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 100 g herneenversoja
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl kylmää vettä
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl mintun lehtiä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 200 g Rasilaisen hapankaalia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • 1 rasia (50 g) vuonankaalia
  • 600 g perunoita keitettynä (uusia perunoita, jos saatavilla)
  • 400 g mansikoita
  • 200 g pensasmustikoita

Ohjeet

Revi saaristolaisleipä peukalonpään kokoisiksi paloiksi ja laita ne kulhoon. Lisää rypsiöljy ja pyörittele leipiä siinä hetken. Kumoa leipäpalat leivinpaperille uunipellille ja paista niitä 210-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, tai kunnes ne alkavat rapeutumaan. Kumoa paahdetut leivät isolle lautaselle jäähtymään ja jatkamaan uunin jälkeistä rapeutumista.

Tee herneenversopesto. Hienonna herneenversot leikkuulaudalla ja laita ne tehosekoittimeen öljyn, veden, pinjansiementen ja mintunlehtien kanssa. Raasta sekaan valkosipulin kynsi ja soseuta tahnaksi. Purista hapankaalista sen lientä pieneen kulhoon ja mausta herneenversopesto sillä, valkoviinietikalla ja ripauksella suolaa.

Pese vuonankaalit ja levitä ne salaattivadille. Viipaloi mukaan keitettyjä perunoita ja ripottele mehevää hapankaalia sinne tänne. Viimeistele salaatti mansikoilla, pensasmustikoilla ja krutongeilla ja tarjoa se herneenversopeston kera.

© Copyright - Rasilainen