Kylmäsavulohi-kvinoasalaatti

- À la Foodbytwins -

Ainekset 2-4:lle

  • 2 dl kvinoaa
  • 4 dl vettä
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 100 g Rasilaisen purjohapankaalia
  • 1/2 kurkku
  • punasipuli
  • sitruunamelissa
  • 1/2 sitruuna
  • loraus oliiviöljyä
  • 200 g kreikkalaista jogurttia
  • 1 avokado
  • ripaus suolaa ja pippuria

Ohjeet

  1. Huuhtele kvinoa ja valuta se lävikössä. Kiehauta vesi ja lisää ripaus suolaa ja kvinoa. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää kansi kattilan päälle ja anna hautua vielä 10 minuuttia
  2. Kuori ja pilko punasipuli siivuiksi. Pilko kurkku paloiksi. Leikkaa avokado puoliksi, poista kivi ja lusikoi avokado pois kuoresta. Pilko se siivuiksi ja purista päälle hieman sitruunanmehua, jotta se ei tummu.
  3. Kokoa salaatti; Laita pohjalle kvinoa, purista päälle hieman sitruunamehua ja lisää loraus oliiviöljyä. Kokoa päälle punasipulin siivut, kurkut, avokado, kylmäsavulohi, kreikkalainen jogurtti ja Rasilaisen purjohapankaali.
  4. Viimeistele sitruunamelissan lehdillä sekä ripauksella pippuria ja suolaa.

Ruokaisa ja värikäs kylmäsavulohi-kvinoasalaatti on täynnä hyviä rasvoja, sekä proteiineja. Kvinoa on monipuolinen pohja salaateille, sillä se on ravitsevaa ja erittäin helppoa valmistaa. Täytteiksi salaattiin valikoitui kylmäsavulohta, sekä raikkaita kasviksia ja yrttejä. Salaatin viimeistelee herkullinen purjohapankaali sekä kreikkalainen jogurtti.

Gluteeniton

© Copyright - Rasilainen