Mustikkagraavattu kala:
- Laita kalafilee pakkaseen vähintään tunniksi, jos käytät järvikalaa kuten kuhaa.
- Lisää kalan pinnalle suola, sokeri, sekä mustikat ja peitä elmukelmulla. Anna kalan graavautua jääkaapissa vähintään vuorokauden.
Hapankaali-kurkkusalaatti:
- Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi paloiksi. Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi. Valuta hapankaali ja leikkaa pienemmäksi.
- Tee kastike: sekoita keskenään ranskankerma, Dijon-sinappi, sitruunan mehu, hienonnettu tilli, oliiviöljy, suola ja pippuri.
- Kaada kastike salaatin joukkoon ja kääntele sekaisin. Anna salaatin vetäytyä jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele tuoreella tillillä.
Grillikauden ykköslisäke on raikas salaatti. Tämä kermainen ja maukas hapankaali-kurkkusalaatti on kevyt ruokalaji kesällä. Salaatti sopii sellaisenaan alkuruoaksi ja lisukkeiden kanssa pääruoaksi.
Salaatin kanssa tarjoillaan mustikkagraavattua kalaa. Mustikan mehu värjää ja maustaa graavikalan violetiksi.
Tarjoile kala ja salaatti paahdetun saaristolaisleivän kera. Voit tehdä myös halutessasi graavikalasta, salaatista ja leivästä pieniä suupaloja.