Tacot vaativat vähän kärsivällisyyttä, mutta ovat vaivan arvoisia. Talvella satokaudessa oleva persimon sisältää paljon antioksidantteja. Anti-inflammatoristen ominaisuuksien lisäksi punasipuli, tattari, pavut, herneet ja hapankaali tuovat tacoihin sekä pro- että prebiootteja.
1. Pese bataatti, pilko pienemmäksi ja keitä kattilassa kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta bataatti haarukalla rouheasti. Sekoita toisessa kulhossa tattarijauho, öljy sekä suola ja nypi murumaiseksi. Lisää bataattisose joukkoon pikkuhiljaa, vaivaa taikinaa ensin haarukalla ja kun bataatti on sopivasti jäähtynyt, jatka käsin. Jos seos on kovin pehmeää, lisää jauhoja, tai tuntuu kuivalta, lisää vettä. Vaivaa, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Anna levätä peitettynä muiden valmistelujen ajan, noin 20 minuuttia.
2. Valmista salsa. Pese persimonit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kuori ja pilko punasipulit hienoksi. Valuta pavut ja yhdistä kulhossa paloiteltuihin aineksiin. Purista päälle limetin mehu. Lisää chilihiutaleet ja silppua korianteri sekaan.
3. Tee hernetahna. Purista limetin mehu. Sekoita mehu, herneet ja öljy monitoimikoneessa tai käytä sauvasekoitinta, kunnes saat sileän tahnan. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Kumoa tacotaikina jauhotetulle alustalle ja muotoile pötköksi. Jaa sitten noin 8 palaan ja pyörittele palloiksi. Käytä käsissäsi jauhoja, jotta taikina ei tartu. Taputtele palloista tacoja, halkaisijaltaan noin 10 cm. Paista öljyssä molemmin puolin kuumalla pannulla.
5. Tarjoile tacot salsalla, tahnalla ja hapankaalilla. Viimeistele ripottelemalla seesaminsiemeniä annoksen päälle.