Porsaanfilee-suppilovahverot ja hapankaalia

Ainekset neljälle

  • 700 g porsaan sisä- tai ulkofileetä

Marinadi lihalle

  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl soijaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl fariinisokeria

Sieniseos

  • 100 g Rasilaisen valkosipulihapankaalia tai hapankaalia valutettuna
  • 100 g paistettuja suppilovahveroita tai muita sieniä
  • 50 g paistettuja sipulikuutioita
  • 30–40 g pekonia
  • ½ dl kermaa

Ohjeet

Sekoita marinadin ainekset keskenään.

Marinoi 1 kpl porsaan sisä- tai ulkofilee ja pidä vuorokausi jääkaapissa. Nosta liha lämpiämään noin tunniksi ennen valmistusta ja valuta ylimääräinen neste pois. Sekoita sieniseoksen ainekset keskenään. Leikkaa lihaan viiltoja noin 1 cm:n välein ja täytä raot sieniseoksella.

Laita liha uuniin noin 200 asteeseen. Peitä foliolla, kun pinta on ruskistunut. Jatka kypsentämistä yhteensä noin 30–60 minuuttia lihan koosta riippuen. Huomioi, että sisäfilee kypsyy ulkofileetä nopeammin.

© Copyright - Rasilainen