Talven keitto

Ainekset kolmelle

  • 100 g sipulia pilkottuna
  • 200 g Rasilaisen hapankaalia valutettuna
  • 150 g kinkkusuikaleita
  • 150 g sulatejuustoa
  • 1½ tl oreganoa
  • 8 dl vettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • mustapippurirouhetta ripaus
  • yrttisuolaa ripaus (tarvittaessa)
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • (tilkka kermaa)
  • 2 rkl persiljasilppua

Ohjeet

Kuullota sipuli, hapankaali ja kinkkusuikaleet pannulla. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Nosta ainekset kattilaan ja lisää vesi ja sulatejuusto viipaleina.

Sekoita kuumentaessasi, kunnes sulatejuusto sulaa. Lisää oregano ja hauduta noin 30 minuuttia. Mausta ja tarjoile esimerkiksi lämpimien juustoleipien kera. Lopuksi voit halutessasi lisätä tilkan kermaa. Koristele persiljasilpulla.

© Copyright - Rasilainen