Täydellinen Uunilohi Porkkana-fenkolipikkelillä

- À la Jouni Toivanen -

Ainekset - Resepti 4:lle

1. Suolaliemi

  • 100 g hienoa merisuolaa
  • 900 g kylmää vettä

2. Uunilohi

  • 600 g ruodotonta (kirjo)lohifilettä
  • 9 dl suolalientä
  • 1 prk smetanaa tai ranskankermaa
  • ½ sitruunan mehu
  • muutama kierros valkopippuria myllystä
  • 8-12 perunaa
  • 2 dl Rasilaisen Porkkana-Fenkolipikkeliä
  • muutama oksa tilliä

Ohjeet

1. Suolaliemi

Sekoita kunnes suola on liuennut.

2. Uunilohi

Laita uuni lämpenemään 100-asteeseen. Suolaa lohifilettä suolaliemessä 20 minuutin ajan. Huuhtele file kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Laita lohi uunivuokaan. Mausta smetana tai ranskankerma valkopippurilla ja sitruunamehulla. Sivele se lohen pintaan. Laita lohi uuniin n. 25 minuutiksi ja tökkää paksuimpaan kohtaan sisälämpömittari. Kun mittari näyttää 42 astetta, on lohi kypsä. Kun kala on uunissa, valmista sillä välin perunat haluamallasi tavalla ja nosta porkkana-fenkolit lisukkeeksi. Koristele tillillä.

© Copyright - Rasilainen