Aasialainen härkäsalaatti hapankaalilla

- À la Serko Rantanen -

Ainekset

  • 1 vihreä papaija
  • 1 kurkku
  • 4 luumutomaattia
  • 1 avocado
  • 3 sydänsalaattia
  • 1 punainen chili
  • 1 vihreä chili
  • 1 pnt kevätsipulia
  • 1 cm pala inkivääriä
  • 1 sitruunaruoho
  • 1 rs Rasilaisen perinteistä hapankaalia tai halutessa Rasilaisen Hapiskimchiä
  • muutama oksa thaibasilikan lehtiä
  • muutama oksa mintun lehtiä
  • ½ pnt korianterin lehtiä
  • 300 g grillattua naudan ulkofilettä (voi olla myös edelliseltä päivältä)
  • ½ dl paahdettua sipulia

Kastike:

  • 2 limen mehu
  • 3 rkl tummaa palmusokeria (ruokosokeri käy myös)
  • 1 rkl soijaa
  • 2 vihreää chiliä
  • 4 korianterin vartta

Ohjeet

Kuori ja suikaloi papaija. Halkaise kurkku pitkittäin, poista keskusta ja leikkaa pitkiksi ja ohuiksi viipaleiksi. Poista tomaateista keskusta ja leikkaa ne suikaleiksi. Halkaise avocado, poista kivi, kuori ja leikkaa viipaleiksi. Leikkaa sydänsalaatti pitkittäin suikaleiksi. Leikkaa chilit tulitikun ohuiksi suikaleiksi, samoin kuorittu inkivääri. Leikkaa kevätsipuli ja sitruunanruoho ohuiksi renkaiksi.

Mausta liha suolalla ja pippurilla. Paista pannulla tai grillaa (sisälämpötila 52 astetta). Anna lihan vetäytyä huoneenlämmössä ja leikkaa se viipaleiksi.

Sekoita kaikki ainekset, myös kastike, ja koristele annos yrteillä ja paahdetulla sipulilla.

Kastike:

Poista chilistä kanta ja siemenet. Hakkaa chilit ja korianterin varret tahnaksi kivimorttelissa sokerin kanssa. Lisää limen mehu ja soija.

© Copyright - Rasilainen