Gruusialainen kaalipata

Ainekset

  • 500 g kerä- eli valkokaalia
  • 200 g Rasilaisen hapankaalia makusi mukaan
  • 1 ½ dl vettä
  • 1-2 suola-, mauste- tai valkosipulikurkkua makusi mukaan
  • valkosipulinkynsiä makusi mukaan
  • 3 dl soijarouhetta

Kastike

  • 2 prk (á 70 g) tomaattipyrettä
  • 240 g smetanaa
  • 3 dl kermaa
  • 3 munaa
  • 4 tl meiramia
  • 4 tl timjamia
  • 4 tl suolaa
  • 2 tl chilijauhetta
  • 3 tl paprikajauhetta
  • 3 tl mustapippuria
  • 150 g emmental-juustoraastetta

Ohjeet

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja jätä kastike tekeytymään.

Laita soijarouhe astiaan ja peitä se reilusti vedenkeittimessä kiehautetulla vedellä. Jätä imeytymään.

Suikaloi kaali.

Laita suikaleet kattilaan veden kanssa ja kuumenna liedellä, kunnes vesi kiehuu. Hauduta 15-20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

Hienonna valkosipuli ja kuutioi kurkut.

Lisää hapankaali, soijarouhe, valkosipuli ja kurkut kattilaan.

Laita uuni kuumenemaan ja anna kaaliseoksen hautua kunnes uuni on kuumentunut.

Sekoita kastike kaaliseokseen.

Kaada voideltuun uunivuokaan. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Suojaa vuoka foliolla noin vartin paistamisen jälkeen, jottei pinta kärähdä.

Resepti: Saila

© Copyright - Rasilainen