Hapankaali-kasvispizza

Ainesosat

Pohja (pellillinen)

  • 2 dl vettä
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 2 tl suolaa
  • n. 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl oliiviöljyä

Täyte

  • 2 dl valmista pastakastiketta
  • n. 250-300 g Rasilaisen hapankaalia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tölkki vähäsuolaisia Päivänsäde-oliiveja
  • kirsikkatomaatteja
  • tuoretta tai kuivattua oreganoa ja basilikaa

Pizzan päälle

  • 125 g mozzarella-juustoa
  • pizzajuustoa maun mukaan

Valmistusohjeet

Sekoita hiiva hiukan kädenlämpöistä lämpimämpään veteen. Lisää oliiviöljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä noin 30 min. Kuullota pannulla hapankaali ja valkosipulit kunnes kaali on pehmennyt (noin 5 min.)

Painele kohonnut taikina käsin tasaiseksi pizzapohjaksi. Sivele pohjan päälle valmista pastakastiketta. Lisää kuullotettu hapankaali, puolitetut kirsikkatomaatit ja oliviit sekä pieniksi pilkotut (tai kuivatut) yrtit. Asettele koko komeuden päälle lopuksi siivutettu mozzarella ja pizzajuustoraastetta maun mukaan.

Paista 250-asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia. Paistoaika saattaa vaihdella uunista riippuen, joten kannattaa tarkkailla kypsymistä. Tarjoa pizza raikkaan vihersalaatin kera.

© Copyright - Rasilainen